Video Schloss Rheinsberg
Cultuurvakanties » Rondreis UNESCO werelderfgoed
   10-daagse reis van Pharos Reizen
» Rondreis Berlijn en omgeving
   6-dgse reis van SRC Cultuurvakanties
Cultuurlinks » Rheinsberg Gemeente
» Oranienburg Gemeente
» Caputh Gemeente

Cultuur Brandenburg

In de gehele Duitse deelstaat Brandenburg is er veel cultuur en historie terug te vinden. Er zijn tientallen kastelen, paleizen, landerijen en prachtige tuinen. Hieronder een kleine greep:

Schloss Rheinsberg, gebouwd in de 16e eeuw als waterburcht en prachtig gelegen aan de oever van de Grienericksee en omringd door bossen. Het fraaie Rheinsberg slot werd bewoond door de koningen van Pruisen Friedrich Wilhelm I, Friedrich II en prins Heinrich. In DDR tijd werd Rheinsberg gebruikt als kliniek, tegenwoordig is het een museum.

Schloss Oranienburg, het oudste paleis in barok stijl van Brandenburg, 20 kilometer ten noorden van de Duitse hoofdstad Berlijn gelegen. In 1650 door Koning Friedrich Wilhelm I geschonken aan Louise Henriëtte van Nassau, prinses van Oranje en vandaar ook de naam Oranienburg. Later werd het nog bewoond door andere Pruisische vorsten, in DDR tijd deed het slot dienst als kazerne en tegenwoordig is het in gebruik als museum. In Oranienburg lag ook het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen dat nog als museum en monument te bezoeken is.

Schloss Caputh, gebouwd in de 17e eeuw door Friedrich Wilhelm I, vlakbij de stad Potsdam en gelegen aan de over van de Templiner See. Het slot Caputh beschikt over een rijkelijk gedecoreerde feestzaal en prachtige eetzaal met meer dan 7000 Delfts Blauwe tegeltjes. In Caputh kun je overigens ook het zomerhuisje van Albert Einstein bezoeken.